+31 (0) 6 531 485 43 contact@windmillfilm.com
Silence of the Tides is te zien op de volgende streamingdiensten

Pathé Thuis
KPN
Ziggo
Amazon Prime Benelux
ITunes – wereld wijd
Google Play
Picl.nl
Tele2

ZOEK!
De vrouw de hond en de dood gaat op 11 september in première op het Film by the Sea Vlissingen

JILDAU speelfilm van Fedde Hoekstra heeft Artistieke Ontwikkeling toegekend gekregen van het Nederlands Filmfonds en een ontwikkelingsbijdrage van Nationaal Programma Groningen

GEWOON GELUK documentaire van Frank Wiering heeft ontwikkelingsbijdrage ontvangen van Nationaal Programma Groningen

Foto: Marco De Swart

Silence of the Tides – Best of Festival
World Wild Life Film Festival 2021

Jury report:

This documentary asks for a whole new genre. An exceptional arthouse nature documentary filled with amazing aesthetics and atmosphere. Something I have never seen and experienced before. The fact that it just totally completely breaks with the traditional / stereotype nature documentary makes this movie stand out above all other movies. Enter a new era of nature documentaries. This is cinematography at its best: Bert Haanstra meets Alex van Warmerdam meets Koyaanisqatsi. And yet very original in itself.

Silence of the Tides Winnaar van de WWF Greece Award – Thessaloniki Filmfestival

Silence of the Tides heeft Special Jury Mention IDFA 2020 ontvangen

Silence of the Tides is geselecteerd voor
– Nederlandse competitie IDFA 2020
– IDFA Extended 2020
– IDFA programma Earcatch & Subcatch
– Winnaar Best Nature Feature 2020 Wiesbaden

De film Marona is in 32 theaters te zien door heel Nederland

Bekijk hier in welke theaters de film draait.

Voor meer info en recensies over de film klik hier

Twee films draaien op Film by the Sea van 11 t/m 20 september 2020

PLAYING GOD meer info >>

ZA 12/9 15.00 CC7 · na afloop Q&A met Ken Feinberg online vanuit Washington DC
DI 15/9 19.00 CC2 ·
VR 18/9 11.45 CC5 ·
ZA 19/9 17.30 CC6

Marona Is geselecteerd voor Vive le Cinéma meer info >>
ZA 12/9 17.00 CC6 ·
MA 14/9 16.15 CC2 ·
WO 16/9 12.00 CC5 ·
DO 17/9 15.30 CC4 ·
ZO 20/9 14.15 CC5

Stupid Young Heart is de winnaar van de Filem’On Teen Screen Award 2019!

De argumentatie;
Winner of the teen screen award is a really well made touching movie with profound and very relatable characters. The storyline gave us a good insight into the world of teenagers and their problems. Although it was an emotional and hard movie, it had some funny aspects in it as well Stupid young heart, a film by Selma Vilhunen, is an important film about a brave teenage mom.

De lijst van de winnaars vindt u hier

Sihja/ Fly With Me heeft Filmfonds Incentive en Eurimages toegewezen gekregen
Start opnames augustus 2019
Co-productie met Tuffi Films Noorwegen en Den Siste Skilling Noorwegen

The Way We Were heeft Filmfonds Incentive toegewezen gekregen
Co productie met Flare Films Duitsland

Jessica Forever opent filmfestival Roffa Mon Amour op 17 juli 2019
Windmill Film Distribution

“In an apocalyptic world a Lara Croft-like mother-figure takes care of a group of outlaw orphan boys who are on the run from murderous drones.”

Jessica (Aomi Muyock), a young tough woman with illuminating blue eyes, leads a group of orphan teenage boys with a violent past. She serves as their surrogate mother, offers them the affection and peace they had always lacked. Together they form an army against an aggressive fleet of drones whose mission it is to track them down and kill.
Constantly hunt by the drones they move in a universal landscape of empty grey bungalows and green grass fields in search for safety and harmony.
Jessica Forever is a film like we have never seen before. A mixture of sci-fi, horror and yet a metaphor for what our society at times can look like: a place where people are not welcome and are hunted down like animals.

STUPID YOUNG HEART wint Crystal Bear voor beste film in Generation Plus categorie!

 

 

De Close Up documentaire ‘De eeuw van Marceline Loridan-Ivens’ is vanavond te zien om 22.55 uur op NPO 2.

Marceline Loridan Ivens (1928-2018) werd bekend als de vrouw en co-regisseur van de Nederlandse regisseur Joris Ivens. In recente jaren schreef Ivens een bestseller over de jaren die ze als jong meisje doorbracht in kamp Auschwitz-Birkenau. 

Op basis van haar ervaringen in het concentratiekamp maakt ze in 2003 de film ‘Het kleine berkenveld’ (een vertaling van Birkenau) en publiceert het boek ‘En je kwam niet terug’, een ode aan haar vader die in Auschwitz om het leven kwam. Voor de film keert ze na 57 jaar terug naar het concentratiekamp. In dit portret vertelt de markante Loridan-Ivens, als bijna negentigjarige, over haar roerigste levensperiodes en filmprojecten. De Duitse regisseur Cordelia Dvorák ontmoette de inmiddels 89-jarige Marceline in haar Parijse appartement. Samen blikken ze terug op haar jonge jaren als beginnend filmmaakster in Parijs en op haar avontuurlijke leven aan de zijde van Joris Ivens.  

 

 

‘A Land Imagined’  op IFFR

De film ‘A Land Imagined’ waar wij trotse distributeur van zijn speelt deze week op het TIFF festival. De premiere op 25 januari is al uitverkocht maar voor de voorstelling van 27 en 30 januari zijn nog kaarten beschikbaar (zie koop hier kaarten).

Lok, een oververmoeide rechercheur op de rand van zijn pensioen, onderzoekt in Singapore de verdwijning van een Chinese bouwvakker, nadat deze Wang plotseling niet meer op de bouwplaats verscheen. Lok en een collega duiken in Wangs leven om te achterhalen wat de man is overkomen. Daarmee betreden ze een voor hen onbekend deel van de stad: waar anonieme bouwvakkers in armoedige pensions leven, rondom eindeloze rijen hijskranen in de nacht. Het leger van onzichtbare, rechteloze en onderbetaalde migranten dat niettemin het nieuwe Singapore helpt verrijzen.

In dit van perspectief wisselende speelfilmdebuut bezien zowel de eenzame arbeider als de Singaporese rechercheur de duistere kanten van deze boomingmetropool. Hoe (over)leven de gedesillusioneerde arbeiders hier? Hoewel de twee levens in dit neorealistische drama in noir-stijl ver uit elkaar liggen, hebben Lok en Wan ook iets gemeen: uitputtende slapeloosheid en heldere (dag)dromen over een ander bestaan.

 

 

Hellhole geselecteerd voor Berlinale & in Variety’s top 10 Europeans to watch!

Hellhole, de tweede speelfilm van Bas Devos, gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn, als onderdeel van de Panorama-sectie.

Daarnaast is Bas 1 van de 10 Europeans to Watch, tien getalenteerde persoonlijkheden uit de Europese filmindustrie voor wie 2019 volgens vakblad Variety het jaar van de grote doorbraak wordt. Klik hier 

Voor Bas Devos is het al de tweede selectie in Berlijn: zijn debuut Violet ging er in 2014 eveneens in wereldpremière en won er toen de Grote Prijs van de Generation 14plus-sectie.

Hellhole vertelt het verhaal van enkele verloren zielen in Brussel in het jaar 2016. Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes verschillende mensen. Een van zijn patiënten, de jonge Marokkaan Mehdi, herinnert Wannes aan zijn eigen zoon Joris, een F16-piloot op missie in het Midden-Oosten. De Italiaanse Alba, tolk bij het Europese Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en lusteloosheid in drugs en one-night stands.

Windmillfilm is trotse distributeur van de film

 

Stupid Young Heart geselecteerd voor Berlinale!

Stupid Young Heart van Selma Vilhunen is geselecteerd voor het Berlinale 2019. De speelfilm is een coproductie van Tuffi Films (FInland), Hob Ab (Zweden) en Windmill Film.

Stupid Young Heart gaat over de tieners Lenni en Kiira, die samen een baby verwachten. Lenni zoekt naar een vaderlijk rolmodel wanneer hij zichzelf al gauw bevindt in extreem-rechtse hoeken.

Documentaire ‘Wat speelt er’ op 4 & 5 januari te zien op Omroep Brabant én op NPO 2 extra 

Op 4 en 5 januari zendt Omroep Brabant de documentaire ‘Wat speelt er’ uit. Een rake film over het spannende en confronterende proces van theatermaker Peter Dictus die met een Brabantse harmonie, een theatergroep én met vluchtelingen een voorstelling maakt. De film laat op ontroerende wijze de zoektocht zien van twee groepen die voorheen in volledig gescheiden werelden leefden in hetzelfde dorp. Een film over de dunne lijn tussen inclusie en exclusie.

De film is te zien bij Omroep Brabant op vrijdag 4 januari om 22:30 uur én op zaterdag 5 januari om 16:38 uur. Daarnaast zal de film vanaf 4 januari te zien zijn via het online kanaal van NPO 2 extra.

https://vimeo.com/304316426 

 

Marceline A Woman A Century in premiere op IDFA 

Marceline A Woman A Century van regisseur Cordelia Dvorak is te zien tijdens het IDFA festival. De premiere is op 16 november om 19:30 uur in EYE 1.

Portret van de eigenzinnige schrijver en cineast Marceline Loridan-Ivens (1928-2018). Als meisje overleefde ze Auschwitz-Birkenau, waarna ze zichzelf als vrouw in vrijheid moest ontdekken. Dat deed ze, zo vertelt Marceline, op radicaal vrijgevochten wijze. Als bijna 90-jarige vrouw lijkt ze niet wezenlijk veranderd; het leven gaat alleen wat langzamer.

Marceline speelt ook op 17, 19 en 22 november.

Stones have laws in premiere op IDFA 

Stones have laws van regisseurs Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan is te zien tijdens het IDFA festival. De premiere is op 18 november om 19:00 uur in EYE.

Voor de Surinaamse Marrons, afstammelingen van gevluchte slaven, zijn woud, rivier en stenen door geesten bezield. In indrukwekkende beelden ontvouwt zich een panorama waarin ze hun wereld tonen en de filmmakers hun verhalen toevertrouwen. Over de strijd van hun voorouders, de nieuwe multinationals en het maken van een boot met vuur en kettingzaag.

Stones have laws is ook te zien op 20, 22, 23 en 24 november.

Sheephero in premiere op IDFA

De documentaire Sheephero van Ton van Zandvoort gaat op 17 november in premiere op IDFA.

Zo’n tien jaar geleden leerde filmmaker Ton van Zantvoort de idealistische Stijn kennen als een opgewekte, relaxte man. Stijn is een van de laatst overgebleven, traditioneel werkende Nederlandse schaapherders. Met zijn schapen en drie trouwe viervoeters doorkruist hij natuurgebieden en landerijen, waarbij de grazende kudde het land op milieuvriendelijke wijze bewerkt. Maar van de romantiek en rust die we verbinden met het eeuwenoude beroep van herder is anno nu weinig overgebleven. Aanbestedingen worden steeds ingewikkelder en opdrachten lastiger binnen te halen, omdat grote bedrijven, goedkope Oost-Europese herders en slimme machines het qua kosten makkelijk van Stijn winnen. 

Met de camera in zijn kielzog zwerft de herder door prachtige Nederlands landschappen, vol passie vertellend over zijn eeuwenoude beroep en de inventieve keuzes die hij maakt om overeind te blijven. Terwijl hij er alles aan doet om zijn bedrijf draaiende te houden, legt diezelfde camera echter ook vast hoe hij door aanhoudende stress verandert in een verbitterde man met een kort lontje. Prachtige natuurplaatjes, opnames van Stijns aangenaam chaotische gezinsleven en allerhande tragikomische conflictsituaties wisselen elkaar af.

Sheephero is ook te zien op 19, 20, 23, 24 en 25 november.

The Trail in premiere op IDFA 

The Trail van Sergei Loznitsa is te zien tijdens het IDFA festival. De premiere is op 19 november om 19:30 uur in Tuchinski 2.

In The Trial maakt Sergei Loznitsa gebruik van unieke archiefbeelden van de eerste showprocessen van Stalin en presenteert deze als een door een acteur geleide theatervoorstelling. Een voorstelling waarin openbare aanklagers, getuigen, verdachten en rechters tegen zichzelf liegen, tegenover het publiek én de wereld. De film registreert gebeurtenissen in de Pillar Hall van het State House of the Unions in Moskou in 1930, wanneer een groep van vooraanstaande economen en ingenieurs wordt aangeklaagd en beschuldigd van het beramen van een staatsgreep tegen de Sovjetregering.

The Trail speelt ook op 21 november (14:00 uur) in Munt 9 en op 24 november in het EYE (18:45 uur).

Stupid Young Heart geselecteerd voor TIFF!

Stupid Young Heart van Selma Vilhunen is te zien tijdens het Toronto International Film Festival 2018. De speelfilm is een coproductie van Tuffi Films (FInland), Hob Ab (Zweden) en Windmill Film.

Stupid Young Heart gaat over de tieners Lenni en Kiira, die samen een baby verwachten. Lenni zoekt naar een vaderlijk rolmodel wanneer hij zichzelf al gauw bevindt in extreem-rechtse hoeken.

UPDATE: Stupid Young Heart is op 10 oktober in release gegaan in Finland en heeft al meer dan 50000 bezoekers getrokken

The Trial geselecteerd voor Internationaal Filmfestival van Venetië

The Trial van regisseur Sergei Loznitsa zal worden vertoond op de 75ste editie van het Venice International Film Festival. Het festival vindt dit jaar plaats van 29 augustus tot 8 september.

In The Trial maakt Sergei Loznitsa gebruik van unieke archiefbeelden van de eerste showprocessen van Stalin en presenteert deze als een door een acteur geleide theatervoorstelling waarin openbare aanklagers, getuigen, verdachten en rechters tegen zichzelf liegen, tegenover het publiek en de wereld. De film registreert gebeurtenissen in de Pillar Hall van het State House of the Unions in Moskou in 1930, wanneer een groep van vooraanstaande economen en ingenieurs wordt aangeklaagd en beschuldigd van het beramen van een staatsgreep tegen de Sovjetregering.

De documentaire wordt eind 2018 door Windmill Film Distribution uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

60.000 euro toegekend aan Mel(ine) vanuit Nederlands Filmfonds

Mel(ine) ontvangt een bijdrage van 60.000 Euro vanuit het Nederlands Filmfonds. De documentaire geeft een intieme kijk op het leven van Mel Daluzyan, een getalenteerde Armeense gewichtheffer, eens geroemd om de vele prijzen en wereldrecords maar nu vermeden sinds bekend werd dat hij zich identificeerde als transgender. Geregisseerd door Inna Sahakyan en Paul Cohen.

Playing God – Amerikaanse premiere @ DOC NYC

De documentaire Playing God, over Amerika’s meest bekende compensatiespecialist Ken Feinberg, zal zijn Amerikaanse premiere hebben op 12 November tijdens DOC NYC. Lees meer >>>

Tuffi Films fiction feature Stupid Young Heart cast revealed

Filming has started for Tuffi Films’ feature Stupid Young Heart, directed by Selma Vilhunen, written by Kirsikka Saari. The main cast are newcomers Jere Ristseppä and Rosa Honkonen, while established acting talent includes Ville Haapasalo, Pihla Viitala and Katja Küttner. The shooting started in the first week of September 2017 and the domestic cinema release will be in October 2018.

Stupid Young Heart is an edgy and warm drama about suburban teenagers, who unexpectedly have to deal with grown up problems of pregnancy, while extreme right wing ideas enter their multicultural neighbourhood. The film is a Finnish-Swedish-Dutch co-production. The international crew includes the DOP Lisabi Fridell, the Set Designer Eva Torsvall and the Editor Michal Leszczylowski, who is known for his work with Lukas Moodysson. Director Selma Vilhunen says: ”Kirsikka Saari’s script has many layers. It is at the same time a sensitive and funny description of young people in this world that is at a turning point, with its adults more or less lost and afraid. The script looks at weakness in people and hatred from the eye level, aspiring to see beyond prejudice. Stupid Young Heart is fiction, but the nucleus is in the reality in which we live. Our talented young actors lead us into this reality, they recognise the story. It is a great pleasure to work with such brave and skillful people as my actors Jere Ristseppä and Rosa Honkonen. I feel that together we have embarked on a long journey and when we return, none of us will be the same as before.” Vilhunen and Saari have previously collaborated in the short film Do I Have To Take Care of Everything? (2013, Tuffi Films), that received an Oscar nomination in 2014. Vilhunen’s debut fiction feature Little Wing (2016, Making Movies) premiered in the Discovery competition at the Toronto International Film Festival and has been nominated for the Nordic Council Film Prize this Autumn. The film is produced by Tuffi’s Elli Toivoniemi and Venla Hellstedt.

Stupid Young Heart is supported by the Finnish Film Foundation, Yle, Nordisk Film, The Church Media Foundation, Eurimages, The Netherlands Film Fund, Swedish Film Institute and Creative Europe. Co-producing partners are TMV AB from Sweden and the Dutch company Windmill Film.

1.109.000 euro Europese steun voor vier Nederlandse coproducties

De Nederlands minoritaire coproductie Stupid Young Hearts van scenarist Kirsikka Saari en regisseur Selma Vilhunen ontvangt een bijdrage van Eurimages van € 320.000 euro. De film is een coproductie met Finland en Zweden. De Nederlandse producent is Windmill Film (Annemiek van der Hell), in coproductie met Tuffi Films (Finland) en TMV AB (Zweden). Alle geselecteerde producties ontvingen eerder al een bijdrage in de productiekosten van het Nederlands Filmfonds. Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 38 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

PLAYING GOD is more than just the story of a controversial man who at times seems virtually omnipotent: What happens within our Western system of values when economic interests and people’s lives become intertwined through tragedy? Lees meer >>

SILENCE OF THE TIDES In Production SILENCE OF THE TIDES is a feature documentary for international cinema release about the Unesco World Heritage Site, the Wadden Sea, one of the largest wetlands, tidal and coastal systems in the world. A film about the relation between man and nature. Directed by Pieter-Rim de Kroon & produced by Windmill Film, Amsterdam.

PERSBERICHT

Documentaire: “ZOUT vs ZOET”

De Vismigratierivier: een internationale reis dwars door de Afsluitdijk. Filmmaker Hans den Hartog (van o.a. “De Vogelwachter; tijd bestaat niet, enkel tij”) gaat samen met producent Annemiek van der Hell van Windmill Film de documentaire “ZOUT vs ZOET” produceren. ZOUT vs ZOET wordt een documentaire over de totstandkoming en bouw van de Vismigratierivier, een ecoduct door de Afsluitdijk nabij de spuisluizen van Kornwerderzand. Den Hartog volgt het hele proces vanaf de start begin 2018, tot realisatie. ZOUT vs ZOET gaat omstreeks 2022 in première. Het filmproject wordt ondersteund door het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk (DNA) * en de initiatiefnemers* van De Vismigratierivier. Den Hartog filmt niet alleen de complete aanleg van de Vismigratierivier. Gedurende vier jaar volgt hij een aantal personen die een sleutelrol spelen in de realisatie van de Vismigratierivier. Zo laten beroepsvissers aan de zoute (Wadden) en de zoete (IJsselmeer) kant zien hoe zij inspelen op de veranderingen, gemaakt door mens en natuur. Ook de vissen zelf spelen een belangrijke rol. Zo is Den Hartog van plan om de migrerende vis vanaf de Waddenzee en het IJsselmeer, via de IJssel en de Rijn in Duitsland tot aan Zwitserland te gaan volgen vanaf een schip. Niet voor niets is de subtitel van de film: “De Vismigratierivier; een internationale reis dwars door de Afsluitdijk”. Sluitstuk in de film is het kunstproject ‘Happy Fish’ ofwel de Blije Vis van landschapsarchitect Bruno Doedens, waarbij opvallende roestvrij stalen vissen vanaf de Afsluitdijk het belang van wat zich onder water afspeelt, zichtbaar maken. Wereldwijd uniek project De Vismigratierivier is een permanente opening in de Afsluitdijk waar trekvissen 24/7 vrijuit door heen kunnen zwemmen om vanuit de Waddenzee het IJsselmeer te bereiken en andersom. Trekvissen hebben zoet- én zoutwater nodig voor hun levenscyclus. Door de aanleg van dijken en dammen, zoals de Afsluitdijk is dat niet of nauwelijks meer mogelijk. Dat is een belangrijke reden waarom het slecht gaat met trekvissen in het algemeen en de visstand in het IJsselmeer in het bijzonder. De innovatieve Vismigratierivier, nergens in de wereld is dit eerder zo gedaan, zorgt er, samen met het visvriendelijk spui-en schutssluisbeheer van Rijkswaterstaat, voor dat de Afsluitdijk weer open gaat voor vis. Het project wordt gelijktijdig gerealiseerd met de renovatie van de Afsluitdijk en is eind 2022 gereed. Zie ook: http://www.zoutvszoet.nl en http://www.vismigratierivier.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annemiek van der Hell 06-53148543 contact@windmillfilm.com Hans den Hartog 06-11952296  film@hansdenhartog.nl  www.DUCreations.nl * De Nieuwe Afsluitdijk (DNA): De Vismigratierivier is onderdeel van het programma De Nieuwe Afsluitdijk (DNA). De Nieuwe Afsluitdijk is een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Samen werken we aan een vernieuwde dijk op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme en ruimtelijke kwaliteit. *Initiatiefnemers Vismigratierivier: Waddenvereniging, Sportvisserij Nederland, netVISwerk , It Fryske Gea en Het Blauwe Hart. Bekijk de trailer

VERLOREN DOCHTERS – Een documentaire van Roy Dames. Uitzending 18 Februari 2016 door BNN op NPO3. Jarenlang loopt regisseur Roy Dames mee met de stichting Stoploverboys.nu. Verloren Dochters volgt het verhaal van oprichtster Anita de Wit – van haar relatie met dochter Angelique die ten slachtoffer viel aan loverboys tot het ondersteunen van andere meisjes in het opbouwen van een nieuwe toekomst.  De film biedt inzicht in de moeilijke weg die de slachtoffers moeten doorstaan om afstand te nemen van hun verleden, als dit al überhaupt mogelijk is.

DANCIN’ THE CAMERA – Short film van Pieter Rim de Kroon. Choreografie van Marije Nie. Een liefdesverhaal tussen een tapdanseres, een pianospeler en een 35mm filmcamera. Deze korte film verkent de mogelijkheden van de mechanische camera en analoge zwart-wit film en speelt met de relatie tussen fictie en werkelijkheid. In Dancin’ The Camera functioneert de camera niet slechts als medium, maar ook als karakter en decor. De choreografie laat de dromen van de danseres uitkomen en leert haar wat echt belangrijk is. Een ode aan tapdans en de magie van film – een klassieke en unieke combinatie.

NA DE ZOMER – Teledoc Campus, een film van Ingrid Kamerling. Interview Radio 1: 18 februari 2016, 8.30 – 9.30 uur Interview Jinek (NPO1): 19 februari 2016, 23.00 – 00.00 uur Uitzending: 22 februari 2016, 00.10 uur (EO) Na de zomer biedt een uniek inkijkje in de veranderende binnenwereld van gereformeerde jongeren als zij uitvliegen naar de grote boze buitenwereld. Een impressionistische film over reformatorische jongeren die na hun middelbare schooltijd hun beschermde omgeving verlaten en gaan studeren. Wat gebeurt er met ze als ze in een wereld komen waar het er zo anders aan toegaat dan wat ze thuis, op school en in de kerk hebben geleerd? In hun dagelijkse gesprekken met God uiten de scholieren hun twijfels en verlangens. Houden ze koers of raken ze het spoor bijster? Coproductie EO, Filmfonds, CoBO & WINDMILL FILM.

SPOKEN VAN VIGGO Een documentaire van Walther Grotenhuis en Cinta Forger is geselecteerd voor de Dutch Competition en in premiere op het IDFA 2014. Ex-crimineel Viggo vraagt zich af hoe hij zich van een gevoelige jongen tot een harde misdadiger heeft kunnen ontwikkelen. Zijn zoektocht, waarin hij zijn 2 zussen meesleept in een pijnlijk proces naar een verborgen verleden, brengt geheimen uit hun incestueuze familie naar boven. Regie Walther Grotenhuis en Cinta Forger. Een coproductie van NCRV, CoBo & WINDMILL FILM. Bekijk hier de trailer >>

LIVE BAIT SQUADRON Documentaire van Klaudie Bartelink in coproductie met Learning By Action. 22 september 1914. Drie kolossale Engelse kruisers, bemand met 2297 reservisten en piepjonge zeecadetten, voeren onbeschermd voor de kust van Scheveningen. Daar werden ze verrast door een nog nieuw, vrijwel onbekend en vernietigend wapen: De Duitse U-boot. Deze film vertelt het verhaal over een van de grootste scheepsrampen uit de wereldgeschiedenis die plaatsvond vlak voor onze kust en die, verbazingwekkend genoeg, bijna geheel vergeten is.

FORENGIE…FORENGIE ! Een documentaire van Eline Flipse heeft realiseringsbijdrage gekregen van het Mediafonds.

OUDE BOMEN Lees hier het interview met Deborah van Dam over haar documentaire Oude Bomen

EVEREST IN PEACE Een minoritaire coproductie met de Belgische producent BULLIT PROOF CUPID. Korte animatiefilm van Joke van der Steen en Valere Lommel. Gefinancierd door het VAF en het NEDERLANDS FILMFONDS