+31 (0) 6 531 485 43 contact@windmillfilm.com
Selecteer een pagina

GENOEG-Barbara Stok- en de vraag wat is een goed leven
Regie Frank Wiering
Montage: Christine Houbiers NCE
Lengte: 47 minuten

Première Noordelijk Film Festival 12 november 2023
Uitzending dinsdag 5 december Uur van de Wolf NTR NPO2 22.40 uur

Synopsis
Stripauteur Barbara Stok weet als geen ander filosofische gedachten op humorvolle wijze in stripvorm aan de lezer over te dragen. De Volkskrant noemde haar stripboek “de filosoof, de hond en de bruiloft” over de vrouwelijke filosoof Hipparchia één van de 20 beste boeken van 2022. Het boek werd in veel talen vertaald. Vooral in Japan en Korea zijn haar stripboeken een hit. Haar strips zijn vaak autobiografisch op het schaamteloze af.

Een film over stripauteur Barbara Stok van Frank Wiering.

Het boek ”de filosoof, de hond en de bruiloft” is in 8 talen vertaald. Het vertelt het verhaal van de vrouwelijke Griekse filosoof Hipparchia en haar liefde voor Crates een filosoof van de stroming der Cynici. Met dat stripboek geeft ze inzicht in het gedachtengoed van de Cynici en de Stoïcijnen.
Barbara’s levensmotto is een uitspraak van Epicures, “Wie genoeg weinig vindt zal nooit genoeg hebben”. Filosofische ideeën weet ze met veel humor neer te zetten. Haar motto weerspiegelt ook haar maatschappelijke ideeën, ze is actief bij Extinction Rebellion. Hoewel ze vaak herhaalt dat het ook voor haar net als voor zo veel mensen, die minder willen vliegen, vlees eten en consumeren, schipperen blijft. Ook dat komt regelmatig in haar strips terug.
Haar vorige boek over Vincent van Gogh is in 18 talen verschenen en werd een enorme hit in Japan en Korea. Ze won de Stripschapprijs.

Momenteel is ze begonnen aan de schier onmogelijke opgave van het maken van een stripverhaal over Socrates en de noodzaak van twijfel. Een boek voor jongeren.

Gefinancierd door Nationaal Programma Groningen Toukomst