+31 (0) 6 531 485 43 contact@windmillfilm.com
Selecteer een pagina

Everest in Peace
Regie: Joke van der Steen en Valère Lommel
Producent: Bulletproof Cupid (België)
Co-Producent: Windmill Film
Duur: 10 min
Genre: 2D Animatie / Komedie

Logline
Mina vetrekt, met haar onuitstaanbare man Filip, naar het Himalayagebergte. Ze wil hem ginder vermoorden. Een lokale jak krijgt daar echter hetzelfde idee. Mina en de jak vechten erom, zelfs tot in het vliegtuig terug naar huis. Wie zal overleven?

Synopsis
“Alles is begonnen met de zus van Valère die met haar nogal vervelende man op reis vertrok naar het Himalayagebergte. Twee vragen kwamen spontaan bij ons op: Hoe kan zij nu met hem op reis gaan? En hoe komt het dat ze hem nog niet heeft vermoord? Vanaf daar nam onze fantasie het over en kwam dit verhaal tot stand.”

Op de luchthaven van Zaventem vertrekt een koppel naar de Himalaya. Mina met een enorme rugzak vol wapens en Filip met een piepklein rugzakje met een flesje ‘Soda light’, hetgeen voor problemen zorgt bij de bagagecontrole. Mina vertrekt opgetogen en met het goede voornemen haar onuitstaanbare man daar rustig te vermoorden. Filip vertrekt tegen zijn zin, want hij wil niet naar een afgelegen gebied en zeker niet zonder wifi.

Tijdens de grote wandelingen probeert Mina Filip te vermoorden. Minder gemakkelijk dan verwacht, vooral als een jak zich ermee komt bemoeien. Filip heeft immers op enkele uren tijd een wraakzuchtige vijand bijgemaakt. Mina wil kost wat kost Filip eigenhandig uit deze wereld helpen, maar de jak heeft exact hetzelfde idee. Ze vechten erom en dit onder de neus van de niets vermoedende Filip.

www.bulletproofcupid.be
www.ministryofanimation.be