+31 (0) 6 531 485 43 contact@windmillfilm.com
Selecteer een pagina

2D Animatie (10’) van Joke van der Steen en Valère Lommel
Co-productie met Bulletproof Cupid (België)
www.bulletproofcupid.be
www.ministryofanimation.be

“Alles is begonnen met de zus van Valère die met haar nogal vervelende man op reis vertrok naar het Himalayagebergte.
Twee vragen kwamen spontaan bij ons op:
Hoe kan zij nu met hem op reis gaan?
En hoe komt het dat ze hem nog niet heeft vermoord?
Vanaf daar nam onze fantasie het over en kwam dit verhaal tot stand.”

Op de luchthaven van Zaventem vertrekt een koppel naar de Himalaya. Mina met een enorme rugzak vol wapens en Filip met een piepklein rugzakje met een flesje ‘Soda light’, hetgeen voor problemen zorgt bij de bagagecontrole. Mina vertrekt opgetogen en met het goede voornemen haar onuitstaanbare man daar rustig te vermoorden. Filip vertrekt tegen zijn zin, want hij wil niet naar een afgelegen gebied en zeker niet zonder wifi.

Tijdens de grote wandelingen probeert Mina Filip te vermoorden. Minder gemakkelijk dan verwacht, vooral als een jak zich ermee komt bemoeien. Filip heeft immers op enkele uren tijd een wraakzuchtige vijand bijgemaakt. Mina wil kost wat kost Filip eigenhandig uit deze wereld helpen, maar de jak heeft exact hetzelfde idee. Ze vechten erom en dit onder de neus van de niets vermoedende Filip.

Uiteindelijk besluit Mina dat het gemakkelijker is om Filip gewoon thuis te vermoorden. Ze nemen het vliegtuig terug naar Zaventem. Wanneer Filip naar het toilet is, ontdekt Mina dat de jak mee op het vliegtuig zit. Opnieuw vechten ze. Het vliegtuig begint te schommelen, te sputteren en stort neer. Filip wordt met toilet en al uit het vliegtuig geslingerd. Hij merkt amper iets want hij is bezig met zijn telefoon.

Mina’s familie wacht op haar in de luchthaven. De weggekatapulteerde Filip komt door het dak van de luchthaven heen gevallen en landt vlak voor de voeten van de verbijsterde familie. Filip lacht en is ineens opgetogen: er is wifi!