+31 (0) 6 531 485 43 contact@windmillfilm.com

A Thousand Fires

Logline:
A Thousand Fires is een documentaire over olie, generatiekloven en levenscycli in een snel veranderend Myanmar.

Synopsis:
In de Magway regio in Myanmar, het land met één van de oudste petroleumindustrieën ter wereld, wonen Thein Shwe en Htwe Tin. Het echtpaar runt een ongereguleerd olieveld en ze produceren om de paar dagen een vat. Bovenal willen ze dat hun jongste zoon succesvol wordt en zo de armoede kan ontstijgen.
Een waterkoker kookt. Met modder besmeurde handen bedienen spetterende machines. Het omgevingsgeluid van een voetbalwedstrijd klinkt uit een nabijgelegen televisie. “Deze dagen gingen snel voorbij”, zegt Htwe.
A Thousand Fires, geregisseerd door de Palestijns-Britse filmmaker Saeed Taji Farouky, is een portret over een familie in beweging, en een verhaal over intergenerationele conflicten en compromissen. Het is een film over voorbijgaande momenten; over hoop en aspiraties; over geloof in de krachten van karma en geluk; over een plaats, een gemeenschap, en de ritmes van een dag tot dag; Een film over aanhoudende herinneringen en een turbulent verleden; en over het voortbestaan van het achteloze leven. Een leven waar hard voor is gevochten, een verdiende stilte. De dagen gaan snel voorbij.

Festival selecties & Prijzen
Opening Film – Locarno Semaine de la Critique 2021(won: Marco Zucchi Award)
IDFA international competition 2021
Fipadoc Biarzitz 2022 International competition

Producenten:
Point du Jour (FR), AKKA Films (CH), Bind (NL)

Lengte: 90’
Release datum: 30 juni 2022

DVD Oude Bomen